piramidi-v-bosna

МАГИЧНИТЕ ПИРАМИДИ НА БОСНА, АРТИСТИЧНИЯТ СВЯТ НА РЕЖИСЬОРА ЕМИР КОСТУРИЦА

Екскурзия

3 дни / 2 нощувка

Описание на продукта:

Тридневна екскурзия – Дървенград и Каменград, Сараево и пирамидите на Босна

1 Ден – Тръгване от София в 6.30 ч от светофара между Мола и Лидъла, на ул :Опълченска”.Пътуване през Сърбия – Ниш – Кралево – Чачак – Пожега, достигаме до планината Мокра Гора – тук, на връх Мечавник се потопяваме в света на Емир Костурица в създадения от него Дървенград.Улици, постлани с дънери, сред хълмове и зелени гори, покрай дървени къщички с островърхи покриви – църква, затвор, сладкарница, ресторант, галерия, книжарница, бар, кино с името Кустендорф. Започнал в 2003 г и завършил с църквата „Св.Сава”, всичко 35 постройки с имената на всички негови любимци – герои, артисти, режисьори – Ф.Фелини, Че Гевара. На кинофестивала идват най –известни артисти – Джони Деп, Моника Белучи и др.
Преминаваме границата с Босна и продължаваме към Сараево. Привечер-пристигане. Настаняване в хотел. Вечеря, нощувка.

2 Ден – Разходка с екскурзовод до село Високо, където се намират босненските пирамиди –открити през 2005 г от археолога Семир Османагич. Те са три – наименувани на Слънцето, Луната и Земята- най-висока е тази на Слънцето – много по-висока от Хеопсовата пирамида и много по-стари от нея – от 7ми век пр.н.е. Намерени са останки от храмове и тунели – изчистени са с дължина 600 м и се разглеждат от туристите. В центъра на най-широкото място се намира огромен камък, който служи с особената си структура като пиезокристал ,излъчва вълни и полета, които не позволяват на подземната огромна река да излее там водите си, въздухът е особено свеж и лек, излъчването е особено благотворно за организма.
Завръщане в Сараево. Разглеждане с екскурзовод на многонационалният характер на града – джамията Али паша, Евангелистката църква, Синагогата,Нац.театър, кметството, катедралата, имперската джамия, латинският мост – където е убит Франц Фердинанд. Свободно време за пазар и то на Баш чаршията, където ще се насладим на катми, баклавички и е се уверим в мирното съвместно съжителство между православни, католици, евреи и мюсюлмани.Ще си припомним за идеите на богомилите, които след жестоките преследвания у нас се преселват в Босна. Вечеря, нощувка.

3 Ден – Закуска. Тръгване за Вишеград, разположен на двата бряга на р.Дрина, десен приток на Сава – и ще видим мостът на Дрина – възпят от Иво Андрич – 180 м дълъг, построен от прославения майстор строител от български произход –Момар Синан през 1571-77 г, финансиран и по заповед на Мехмед паша Соколович. Разглеждане на Каменград – построен отново от Костурица, с каменни улички,площад, китни магазинчета за сувенири и бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария , кино.
Пътуване за София – Пристигане късно вечерта.

ЦЕНА: 250 ЛВ
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:2 нощувки с вечери и закуски, транспорт, местен екскурзовод, водач от фирмата, гранични и магистрални такси, мед. застраховка.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Входни такси за пирамидите – около 2.50 евро

Отзиви

Все още няма ревюта

Be the first to review “МАГИЧНИТЕ ПИРАМИДИ НА БОСНА, АРТИСТИЧНИЯТ СВЯТ НА РЕЖИСЬОРА ЕМИР КОСТУРИЦА”

Your email address will not be published. Required fields are marked *