img-novi-pazar

НА ГОСТИ В СЪРБИЯ – НОВИ ПАЗАР

145.00лв.

Екскурзия – 21-22.10.2018г

1 нощувка

Налично

Описание на продукта:

21-22.10.2018 г. – НЕДЕЛЯ и ПОНЕДЕЛНИК
1 ден – тръгване в 6.30 ч от светофара при МОЛА, срещу Лидъла на Опълченска. Пътуване на запад през Ниш, Прокупле, Блазе, Брус, Рашка, Нови Пазар. Поклонение в манастира Джурджеви Ступови от времето на сръбския крал Стефан Първовенчани – 1171 г по случай победата му в Косово и от там се вижда цялата равнина и Нови Пазар. В покрайнините на Стари Рас – някогашната столица на Сърбия се намират група от манастири, най-важният от тях е манастира Сопочани. Построен от крал Урош 1 – през 1260 г, в основите му се е намирала и църквата „Св.Петър” – построена от Свети Павел. Настаняване в хотел Рай в Райчиновичи бани. Минерален басейн, вечеря, купон, нощувка.

2 ден – Закуска. Свободно време, басейн. Поклонение в манастира Студеница, с две църкви – „Св. Богородица” и Кралска – „Успение Богородично –от 1196 г от Стефан Неманя Разглеждане и на крепостта Маглич, намираща се на възвишение на 100 м над р.Ибър, издигната от Стефан Първовенчани през 13 век. Потегляне за София. Пристигане късно вечерта.

ЦЕНА: 145 ЛВ
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: транспорт, нощувка, вечеря, закуска, застраховка, пътни и гранични такси, екскурзовод, посещение на посочените обекти.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: обеди и лични разходи
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта