плевен

ПО СТЪПКИТЕ НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ И БОТЕВИТЕ ОРЛИ

95.00лв.

Екскурзия – 1-2.06.2019г.

1 нощувка

Налично

Описание на продукта:

1 ден – Тръгване в 8 ч от светофара на ул „Опълченска” срещу Лидъла след Мола на „Стамболийски”. Пътуване към Плевен. Отбивка в парка Лавров при с. Г. Дъбник за поклонение пред паметниците на плеядата от руски и финландски войници, загинали при сраженията за Плевен. Разглеждане на на Панорамата „Плевенска епопея”- 1877 г, хълма Кованлък, Мъртвата долина, костницата с вълнуващи разкази за храброст и героизъм. Кратка разходка в Кайлъка, разглеждане на винарната, живописно разположена в пещера.
Продължаваме към село Гиген, разглеждане на античния град Улпия Ескус – основан от император Траян през 106 г за отбрана на Долна Мизия. Пристигане в гр. Козлодуй, настаняване в хотел, вечеря, нощувка.

2 ден – Закуска. Разглеждане на кораба „Радецки”, приютил през 1876 г четниците на Ботев, слезли на този бряг и тръгнали към своята Голгота. Тръгваме по техните стъпки – отбивка в с. Бутан, където са спрели при Поповото ханче и към тях са се присъединили 18 нови смелчаци. Пътуване към с. Баница,а по пътя се разказва за всяка стъпка от хълм на хълм и сраженията при вр. Милин камък и Веслец. Тук можем – при топло време, да отдъхнем край минералния басейн, или да хапнем топли банички по местна рецепта. Пристигане във Враца, поклонение пред паметника на Хр. Ботев.Тръгване за София, отбивка в с. Скравена, където са съхранени черепите на част от загиналите четници, по пътя се разказва за съдбата на всеки един от тях. Пристигане в София привечер, заредени с възхита и признателност към тези, които безрезервно са отдали младост и сили за така бленуваната свобода.

ЦЕНА: 95 лв
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Транспорт, 1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря, застраховка, лицензиран екскурзовод, посещение на горепосочените обекти.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Входните такси, лични разходи.