konstаncа

Преслав-Плиска-Добрич-Мангалия-Констанца-Румъния-Балчик

Ексурзия до Констанца – Румъния

2 нощувки

Пътуване с автобус

Описание на продукта:

ПРОГРАМА за едно пътуване до старите столици на България: Преслав и Плиска, до един град от по-ново време Добрич и изследване  на морските красоти от Констанца-Румъния до Златни пясъци и Варна. 2 нощувки 

1.Ден: 6.00ч. отпътуване от пл.Руски паметник за старата столица Велики Преслав. Градът е създаден от хан Омуртаг,но истинския си разцвет получил при царуването на Симеон Велики 893г -927г. През 894 Велики Преслав става столица на България. Замислен е и е строен като типичен средновековен град. Днес внушителните му руини заемат площ от 3,5 кв.км. Ясно личат части от крепостния зид, кръглата източна кула, двореца и др. Преслав е останал навеки свързан с разцвета на средновековната българска култура,с нейния Златен век. Преди Велики Преслав първата столица на България е бил гр.Плиска 681-893 година. Стария град се намира на само на 2 км. от съвременния град Плиска. Стария град бил разположен на важно стратегическо място удобно за отглеждане на скотовъдство и на важни пътища за търговия. Днес могат да се видят Източната порта, която е била главния вход на крепостта ,тронната зала на двореца на Омуртаг и много други останки от зидове, бани и водопроводи. Насред северната част на Добруджа и на 30 км.от Черно море се намира гр.Добрич с население около 90000 жители. Разположен е на двата бряга на река Добричка (Сухата река) и на 220 м .надморска височина. Добрич се слави с един от най-големите паркове в България, парк “св. Георги”. До 1940 год. град Добрич е в пределите на Румъния, но на 25.09.1940 г. връщат града на България. От 1949 г- 1990 г. носи името Толбухин, а от 1990 г.отново става гр. Добрич. Нощувка в гр.Добрич.Разглеждане на града.

2.Ден: Разглеждане на Добрич и отпътуване за Констанца, красив морски курорт,притегателна сила за туристите които обичат северното Черноморие. Констанца е най -стария град в Румъния.Основан е през 600 година.Известен с площада “Овид”,проектиран от скулптора Еторе Ферари 1887г. Голям интерес представлява катедралата “Св,Петър и Павел” и най-интересния морски фар от 1860г. с височина 7,9 м. наричан Генуезкия, построен за генуезките търговци. По на юг се намира градчето Мангалия само на 14 км. от българската граница,един от най-атрактивните курорти на Румъния, историческо пристанище и единствения морски курорт с минерални извори.Плаж на Мангалия. След красотите на Румъния,обиколка на нашите красиви северни курорти до Златни пясъци. Нощувка.Плаж на другия ден до обяд,след това отпътуване за София.Пристигане в София около 20.00ч.

Цената включва: 2 нощувки, транспорт,застраховка, през цялото време екскурзоводско обслужване.
Цената не включва: Такса за посещавани обекти и лични разходи

Пътуването се осъществява само с валидна лична карта.

Всичко това можете да изживеете заедно с ТА “Анжелин”. Туроператор  Ангелина Виденова