1363958325

Скакавица

Скакавишки водопад, с.Шишковци, Кюстендил-минерален басейн

Без нощувка

Пътуване с автобус

Описание на продукта:

РАЗХОДКА ДО ВОДОПАДА ПРИ СЕЛО ПОЛСКА СКАКАВИЦА, КЪЩАТА НА ВЛ.ДИМИТРОВ-МАЙСТОРА,КОПИЛОВСКИ МАНАСТИР, ПЛАЖ В КЮСТЕНДИЛ- 1 ДЕН, 25 ЛВ

При с.Полска скакавица се намира един от най-красивите водопади, който носи името на селото, най-често е наричан Скакавишки водопад. Той се образува от малката рекичка, която минава през селото и с грохот се влива в буйните води на р.Струма. По-надолу в полето се намира село Шишковци. Тук е живял и работил великият художник Владимир Димитров-Майстора, който е роден в с.Фролош – Кюстендилско. Във село Шишковци  е нарисувал най-известните си творби, които могат да се видят в картинната галерия на гр.Кюстендил, която носи неговото име “Вл.Д.-Майстора” и се намира в самия център на града. Кюстендил е балнеоложки курорт известен със своите,целебни и животворни води. Легенди разказват, че те са бликали още преди 25 века по тези места. Именно минералната вода привлича траките , за да основат древна Пауталия – днешен Кюстендил. Минералната вода е 73 градуса и със силен мирис на сяра. Подходяща за лечение на стерелитет, опорно-двигателния апарат, радикулит, заболявания на нервната система и др. Кюстендил е градът на художниците, овощната градина на България и най-вече “място докоснато от боговете”-прекрасна природа,спокойствие и чист въздух. Като казахме градина , такава и то с  екологична продукция има в близост до Кюстендил и тя принадлежи на Копиловския манастир, където ще се поклоним и ще си закупим от натурално произведените  продукти.

ПРОГРАМА: Тръгване от София – Руски паметник- 8 ч. Пътуване през с. Ръждавица за с. Полска Скакавица. Продължаване около 1.5 км пеша към водопада и къщата за гости. Почивка на билото и похапване на вкусни разядки при Емил. Връщане към автобуса и слизане в с. Шишковци към къщата на Вл. Димитров- Майстора. Продължаваме към Копиловския манастир. Поклонение в храма и закупуване на пресни продукти от тяхното стопанство. Завръщане в Кюстендил и отпускане край минералния басейн, или разходка из града. Прибиране в София привечер.

Туроператор Ангелина Виденова