094600524907

Кюстендил

Екскурзия до Кюстендил

Без нощувка

Пътуване с автобус

Описание на продукта:

В 8.00 отпътуване от пл.Руски паметник по посока Кюстендил,с.Полска скакавица -скакавишки водопад,с.Шишковци,Кюстендил-минерален басейн. При с.Полска скакавица се намира един от най-красивите водопади, който носи името на селото, най-често е наричан Скакавишки водопад.Той се образува от малката рекичка която минава през селото и с грохот се влива в буйните води на р.Струма.

По-надолу в полето се намира село Шишковци. Тук е живял и работил великият художник Владимир Димитров – Майстора, който е роден в с. Фролош Кюстендилско.

Във село Шишковци  е нарисувал най-известните си творби, които могат да се видятв картинната галерия на гр.Кюстендил, която носи неговото име “Вл.Д.-Майстора” и се намира в самия център на града.

Кюстендил е балнеоложки курорт известен със своите целебни и животворни води.

Легенди разказват,че животворните води са бликали още преди 25 века по тези места.

Именно минералната вода привлича траките и ги насочва към земите на древна Пауталия-днешен Кюстендил. Минералната вода е 73 градуса и със силен мирис на сяра. Подходяща за лечение на стерелитет, опорно-двигателния апарат, радикулит, заболявания на нервната система и др. Кюстендил е градът на художниците, овощната градина на България и най-вече “място докоснато от боговете”-прекрасна природа, спокойствие и чист въздух.

Като казахме овощна градина то такава наистина съществува и се намира съвсем близо до Кюстендил, собственост на Копиловския манастир, където ще се поклоним и закупим от екологично чистата продукция на тяхното стопанство /зеленчуци, плодове, мед, риба – за която трябва да се заяви предварително, лютеница, млечни продукти и др./

На всичко това можете да се насладите с фирма “Анжелин”.

Туроператор Ангелина Виденова