Sv.-Spiridon-Cudotvorec-2

Македония – древност и феномени

2 дни – 1 нощувка

Включена закуска и вечеря

Пътуване с автобус

Описание на продукта:

Гр.София-ГКПП “Гюешево“ – Скален феномен „Куклите”- Мегалитно светилище „Цоцин камък“ при с.Шопско Рударе – гр.Кратово- Злетовски манастир„Св.Спиридон“ – обяд в ресторант -рибарник – гр.Кочани – гр.Делчево – гр.София

ПРОГРАМА:

1 ДЕН: 7.00ч.Отпътуване от пл.Руски паметник за ГКПП „Гюешево“,преминаване в Р.Македония. Разглеждане на скалния феномен „Куклите”-формиран от природните сили в продължение на милиони години. Пристигане в с. Шопско Рударе и след кратък пешеходен преход –разглеждане на „Цоцин Камък” – скална височина,служила за праисторическа обсерватория-за наблюдение на слънцето,луната и звездите, с издялани стъпала, щерни, улеи, където духовните лидери са извършвали ритуали в чест на бога на виното и плодородието. Продължаваме за гр.Кратово. -разположен амфитеатрално, на западните склонове на Осоговската планина в кратера на изгаснал вулкан. Градът е бил населен още от дълбока древност и е известен като рудодобивен център под името Кратишкара. Особено голям подем градът изживява при Кюстендилския деспот Константин Драгаш (1371-1395)г.През това време са изградени 13 здрави каменни кули свързани с подземни тунели. Днес те са само 6, които заедно с каменните мостове над река Кратовска (Табачка)-придават на града средновековен вид. Настаняване в хотел.Разходка и свободно време.Вечеря.

2. ДЕН: Закуска. 9.00 ч- Отпътуване за Злетово, поклонение в Злетовски манастир „Св.Спиридон“,който е метох на Лесновския манастир, от 13 век,.Обяд в рибарника или друг ресторант по желание. Отпътуване за София през Кочани и Делчево .

Цената включва: Транспорт,Туристическо обслужване, Нощувка,Вечеря.,закуска, застраховка.
Цената не включва: Такси за посещаваните обекти, Разходи от личен характер. Поради естеството на екскурзията – носенето на удобно облекло и обувки е желателно!
Необходими документи: Валидна лична карта